top of page
Brandvertragende - brandwerend coating - AD Coating.jpg

Brandvertragende Coating

Brandvertragende coatings zijn speciale coatings die worden aangebracht op oppervlakken om de brandwerendheid te verhogen.

 

Er zijn verschillende soorten brandvertragende coatings beschikbaar, afhankelijk van het type oppervlak waarop ze worden aangebracht en de brandwerendheid die nodig is. Sommige coatings zijn bedoeld om het vuur tegen te houden, terwijl andere coatings bedoeld zijn om de verspreiding van vuur te vertragen.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van brandvertragende coatings afhangt van verschillende factoren, zoals het type coating, het type oppervlak waarop het wordt aangebracht, en de hoeveelheid hitte en vuur waaraan het wordt blootgesteld.

RF30, RF60 en RF120 zijn classificaties voor brandvertragende coatings die worden gebruikt om de brandwerendheid van bouwmaterialen te verhogen. Deze classificaties geven aan hoe lang een coating in staat is om het vuur te weerstaan ​​voordat het doorbreekt.

 

RF30 staat voor "Reaction to Fire" en geeft aan dat de coating in staat is om het vuur 30 minuten te weerstaan. RF60 geeft aan dat de coating in staat is om het vuur 60 minuten te weerstaan, terwijl RF120 aangeeft dat de coating in staat is om het vuur 120 minuten te weerstaan.

AD Coating - Brandvertragende coating.jpg
Brandwerende Coating - AD Coating.jpg
Brandvertragende coatings - AD coating.jpg
bottom of page