top of page
Brandvertragende - brandwerend coating - AD Coating.jpg

Brandvertragende coating aanbrengen

Een brandvertragende coating aanbrengen zorgt ervoor dat de brandwerendheid van het oppervlak verhoogd wordt. Er zijn verschillende soorten brandvertragende coatings beschikbaar, afhankelijk van het type oppervlak waarop ze worden aangebracht en de brandwerendheid die nodig is. Sommige coatings zijn bedoeld om het vuur tegen te houden, terwijl andere coatings bedoeld zijn om de verspreiding van het vuur te vertragen.

De effectiviteit van een brandvertragende coating aanbrengen

Het is belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van brandvertragende coatings afhangt van verschillende factoren, zoals het type coating, het type oppervlak waarop we het aanbrengen, en de hoeveelheid hitte en vuur waaraan het wordt blootgesteld. Bij het voorbereiden van oppervlakken voor coatings of bij binnenvaartschipreiniging, is het essentieel om een goede basis te hebben. Hier kan industrieel zandstralen van pas komen om oude coatings en roest te verwijderen. RF30, RF60 en RF120 zijn classificaties voor brandvertragende coatings die worden gebruikt om de brandwerendheid van bouwmaterialen te verhogen. RF staat voor "Reaction to Fire" en het cijfer in bijvoorbeeld RF30 geeft aan dat de coating in staat is om het vuur 30 minuten te weerstaan. RF60 geeft dan aan dat de coating in staat is om het vuur 60 minuten te weerstaan, terwijl RF120 aangeeft dat deze brandvertragende coating aanbrengen het oppervlak in staat stelt om het vuur 120 minuten te weerstaan. Net zoals de algemene schoonmaak van schepen essentieel is voor het behoud van de integriteit, zo is de juiste brandvertragende coating essentieel voor de veiligheid.

Onderneem nu actie voor maximale veiligheid

In de industriële sector kunnen de kleinste vonken soms de grootste catastrofes veroorzaken. Een brandvertragende coating aanbrengen is geen luxe, maar een essentiële stap in het waarborgen van de veiligheid van uw faciliteiten en medewerkers. Door te kiezen voor onze diensten en een brandvertragende coating, zet u preventieve maatregelen op de voorgrond en minimaliseert u de risico's die brand met zich meebrengt. Neem vandaag nog contact met ons op om de beste oplossingen voor uw specifieke industriële behoeften te bespreken. Uw bedrijfscontinuïteit en veiligheid zijn onze topprioriteit.

AD Coating - Brandvertragende coating.jpg
Brandwerende Coating - AD Coating.jpg
Brandvertragende coatings - AD coating.jpg
bottom of page